lookbook; friday
2014-01-24 / 10:17:21 / Outfits
Jeans: carlings - Skjorta: gina tricot - Skor: dr martens
2 år
2014-01-14 / 12:04:00 / Min vardag
2 hela år med mitt hjärta idag. Förhoppningsvis ligger vi i solen och njuter just nu långtlångt borta från sverige och kylan, precis som för ett år sedan. Tiden går fort. Alldeles för fort. Tycker att vi kan pausa en liten stund. Du vet hur mycket jag älskar dig.
reseliresa
2014-01-07 / 12:36:59 / Min vardag
Först trodde jag inte att mina bikinis skulle hinna komma vilket jag illustrerar på den högra bilden och sen kom de i alla fall, haha. Nu blir det att slänga ihop den sista packningen för att sedan bege sig till halmstad - ängelholm - malmö - amadores. Underbart. Ses om en vecka allihopa!
jag lever
2014-01-03 / 10:30:12 / Min vardag
Första dagen på en vecka jag faktiskt inte har slängt på mig mjukisbyxor och kastat mig i soffan det första jag gör, ser ju till och med nästan ut som en människa. Fortfarande rätt sliten, snuvig och utmattad. Men nu känns det verkligen som att allt är på väg åt rätt håll.
Imorgon blir det staden för att fira mig på restaurang med lite trevligt folk, känns som ett bra avslut på förskylning och en härlig början på det nya året, och sedan på tisdag blir det flyg i fem timmar. Längtar.
Snabba hemmagjorda hamburgarbröd med bakpulver
2014-01-02 / 20:52:00 / Mat & Recept
Hemmagjorda hamburgisar. Så jäkla gott.
Här har ni receptet till brödet:
Detta recept ger 3-4 normalstora bröd.
Ingredienser:
ca 5 dl vetemjöl (går givetvis att byta ut delar av det mot ett fullkornsalternativ om man hellre vill det)
4 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl vatten
2 msk olja
Ev. frön till garnering
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°C.
Blanda samtliga ingredienser och knåda degen för hand. Dela degen i så många bröd du vill göra och rulla ihop de till släta bollar. Lägg bollarna på en plåt och tryck till dem. Om du ska ha frön på så pensla degen med vatten (alternativt ägg) innan du strör över fröna. Ställ in i ugnen ca 12-15 minuter. Tada!
Ingredienser:
ca 5 dl vetemjöl (går givetvis att byta ut delar av det mot ett fullkornsalternativ om man hellre vill det)
4 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl vatten
2 msk olja
Ev. frön till garnering
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°C.
Blanda samtliga ingredienser och knåda degen för hand. Dela degen i så många bröd du vill göra och rulla ihop de till släta bollar. Lägg bollarna på en plåt och tryck till dem. Om du ska ha frön på så pensla degen med vatten (alternativt ägg) innan du strör över fröna. Ställ in i ugnen ca 12-15 minuter. Tada!
plugg
2014-01-02 / 15:11:48 / Min vardag
Och nu var det dags att ta tag i det där plugget man egentligen inte vill se när man är hemma sjuk.
2014
2014-01-01 / 14:12:00 / Tips
Ligger här med min förkylning och inser att trots det kassa nyårsfirandet så är jag väldigt nöjd. Det är ett nytt år fullt av mål och händelser som helt kommer att förändra vart jag står om ett år. Förhoppningsvis i en egen lägenhet. Förhoppningsvis i en annan stad. Och förhoppningsvis med fötterna på marken och vardagarna fyllda av högskolearbete. Eller kanske inte fyllda, men ni förstår vad jag menar.
Jag har så otroligt mycket att se fram emot detta året att jag inte riktigt kan få grepp om verkligheten, och jag är så taggad till tusen. Så på sätt och vis känns det lite skönt att ligga hemma och samla tankarna kring allt nytt, kring vad jag måste få gjort. För samtidigt får jag faktiskt inleda det med en veckas semester i paradiset med mig kära pojkvän vilket är inte alls är helt fel.
Jag har så otroligt mycket att se fram emot detta året att jag inte riktigt kan få grepp om verkligheten, och jag är så taggad till tusen. Så på sätt och vis känns det lite skönt att ligga hemma och samla tankarna kring allt nytt, kring vad jag måste få gjort. För samtidigt får jag faktiskt inleda det med en veckas semester i paradiset med mig kära pojkvän vilket är inte alls är helt fel.