Recept: Rödbetssoppa med ingefära

2014-11-24 / 10:12:00 /
 
Ingredienser:
4-5 Rödbetor
1 Gullök
2 Vitlöksklyftor
2-3 cm Ingefära
Salt
Peppar
Grönsaksbuljong
 
Gör såhär:
Skölj och hacka upp rödbetorna, koka sedan upp de i en kastrull. 
Hacka löken(både gul och vit) och riv ingefäran. 
När rödbetorna är hyfsat mjuka(känn efter med en gaffel allt eftersom) så häll av mycket av spadet i en skål.
Mixa sedan rödbetorna tillsammans med lite av spadet, löken och ingefäran. 
När soppan har fått önskad konsistens så häller du tillbaka den i kastrullen som du sätter på medelvärme. 
Nu kan du även använda dig av spadet för att spä ut soppan om den är för tjock. 
Krydda och låt puttra i 5-10 minuter. 
Smaka av tills du är nöjd.
 
Ät och njut! (Gärna med lite creme fraiche..)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback