Recept: Rödbetssoppa med ingefära
2014-11-24 / 10:12:00 /
Ingredienser:
4-5 Rödbetor
1 Gullök
2 Vitlöksklyftor
2-3 cm Ingefära
Salt
Peppar
Grönsaksbuljong
Gör såhär:
Skölj och hacka upp rödbetorna, koka sedan upp de i en kastrull.
Hacka löken(både gul och vit) och riv ingefäran.
När rödbetorna är hyfsat mjuka(känn efter med en gaffel allt eftersom) så häll av mycket av spadet i en skål.
Mixa sedan rödbetorna tillsammans med lite av spadet, löken och ingefäran.
När soppan har fått önskad konsistens så häller du tillbaka den i kastrullen som du sätter på medelvärme.
Nu kan du även använda dig av spadet för att spä ut soppan om den är för tjock.
Krydda och låt puttra i 5-10 minuter.
Smaka av tills du är nöjd.
Ät och njut! (Gärna med lite creme fraiche..)
Kommentarer
Trackback