Recept: Bananbröd med solrosfrön
2014-10-22 / 18:16:00 /
Ingredienser:
2-3 Mogna bananer
2 dl Havregryn
4 dl Mjöl av valfri sort (jag hade: 2 dl Graham-, 1 dl Vete- & 1 dl Majsmjöl)
1 dl Solrosfrön
2 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
2.5 dl valfri Fil/Kvarg (jag hade: Havregurt)
0.5 dl Honung
1 msk Chiafrön
Kardemumma
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader
Mosa bananerna på en tallrik.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, inklusive solros- och chiafrön.
Rör i din fil, honung och dina bananer.
Klä en form i bakplåtspapper och kladda i din brödsmet.
Strö över solrosfrön och platta till smeten så att solrosfröna sjunker in en bit.
Ställ in i nedra delan av ugnen i cirka en timme.
Låt svalna.
Ät och njut!
Kommentarer
Trackback