cupcake nr.2
2013-03-24 / 13:46:00 / Mat & Recept
Grädda i mitten utav ugnen i 200 grader cirka 15 minuter.
Smet:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
50 g choklad välhackad
50 g mandemassa (smulad)
Topping:
100 g philadephiaost
100 g choklad
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det blir vitt och poröst (luftigt). Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda ner de tre återstående torra ingredienserna i skålen tillsammans med chokladen och mandelmassan, rör om ordentligt. Stjälp upp i muffinformar. Ställ in i ugnen.
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det blir vitt och poröst (luftigt). Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda ner de tre återstående torra ingredienserna i skålen tillsammans med chokladen och mandelmassan, rör om ordentligt. Stjälp upp i muffinformar. Ställ in i ugnen.
Smält chokladen i ett vattenbad och ställ sedan åt sidan så att den kan svalna, rör ihop alla ingredienserna tills det är blandat ordentligt. Smeta på muffinsarna.
Kommentarer
Trackback