Recept: Enkla, nyttiga och snabba frallor

2014-04-02 / 13:20:00 / Mat & Recept
 
12-15 frallor
 
Ingridienser
7 dl Grahamsmjöl
3 dl Dinkelmjöl
2 msk Bakpulver
½ tsk Salt
3 msk Honung
5 dl Vatten
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingridienserna i en bunke.
Häll i vatten och honung och blanda till en smet/deg, den kommer fortfarande att vara ganska kletig.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Mjöla ner dina händer och använd en sked/slev för att få upp lagom mängd deg.
Rulla degen till en boll i dina händer och placera på plåten.
Gör detta med alla bullarna.
Sätt i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
 
Färdiga att äta!
 

Tillägg
Det går även att byta ut delar av mjölet mot andra mjölsorter för att få frallorna lättare och inte lika bastanta.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback