Recept: Enkla, nyttiga och snabba frallor
2014-04-02 / 13:20:00 / Mat & Recept
12-15 frallor
Ingridienser
7 dl Grahamsmjöl
3 dl Dinkelmjöl
2 msk Bakpulver
½ tsk Salt
3 msk Honung
5 dl Vatten
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingridienserna i en bunke.
Häll i vatten och honung och blanda till en smet/deg, den kommer fortfarande att vara ganska kletig.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Mjöla ner dina händer och använd en sked/slev för att få upp lagom mängd deg.
Rulla degen till en boll i dina händer och placera på plåten.
Gör detta med alla bullarna.
Sätt i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Färdiga att äta!
Tillägg
Det går även att byta ut delar av mjölet mot andra mjölsorter för att få frallorna lättare och inte lika bastanta.
Kommentarer
Trackback