Recept: Snabb, enkel och nyttig omelett
2014-04-05 / 12:21:00 / Mat & Recept
Ingredienser
2 st ägg
4-10 skivor ost
Valfri krydda (jag använde spiskummin, örtsalt och svartpeppar)
Valfritt innehåll (jag använde paprika, tomat, rödlök och kalkon)
Olja/Margarin (att steka i)
Gör såhär
1. Knäck två ägg i en liten skål, krydda och vispa ihop med en gaffel tills den är välblandad.
2. Hacka upp allt tillbehör och skiva upp osten så att den är nära till hands.
3. Sätt platten väldigt lågt cirka 2-3 (min spis går till nio).
4. Häll i stekfettet i den lagom lilla stekpannan och när plattan känns varm så häller du i äggblandningen.
5. Håll noga koll på omeletten och när den börja bli så fast så att du kan känna en kant vid sidan av stekpannan och inte innehållet glider runt i mitten kan du sprida ut osten över omeletten för att smälta.
6. När omeletten sedan känns helt fast(den får absolut inte ha fått någon färg, förändrar smaken) så kan du placera innehållet vid en sida så att det täcker lite mindre än halva omeletten.
7. När omeletten sedan känns helt stekt och inte alls alltså är rinnig eller oklar någonstans så kan du försiktigt pilla upp sidan utan innehåll och vika den över den andra så att det ser ut som ett tortilla bröd, osten håller omeletten på plats.
8. Låt omeletten med dess innhåll värmas upp så länge den kan utan att den får någon färg eller nyans av gyllenbrunt.
9. När omeletten är färdig är det bara att stjälpa upp på en tallrik och äta!
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback