Gröt & Banan

2015-09-30 / 10:28:57 / Frukost
 
 
Grötfukost, sänghäng och nu dusch. Mofo flög hem igår och på fredag är det min tur att ta flyget till sverige efter nästan två månader på andra sidan havet. Jag vet inte ens hur jag känner över det, mestadels av tiden vill jag bara dra täcket över huvudet och inte kliva upp på hela dagen. Allting är så besvärligt och jag tror aldrig att jag varit så delad över något någonsin. Men nu måste jag slå igång värmepumpen. Hörs senare och ha det superfint!

Jo's Burger

2015-09-28 / 21:00:04 / Mat & Recept
+ most delish +

Tonights

2015-09-28 / 19:09:24 / Outfits
 
Nu drar vi oss mot kvällsburgare och standup!

My darling birthday boy

2015-09-28 / 10:20:42 / Min vardag
 
Idag lämnar finaste theo tonåren och fyller 20. Hurra för världens bästa pojkvän som nu proppmätt på bullar och superfrukost lämnar mig och mofo för några timmar i skolan. Ikväll väntar hamburgare på stans bästa restaurang och sen standup med guinness och glass på bästa puben. Grattis älskling! 

NaNaNaNaNa

2015-09-26 / 14:33:36 / Min vardag
Temple Bar Foodmarket / Every saturday before lunch

Hello saturday

2015-09-26 / 11:01:34 / Min vardag
 
Jo, hejdärute. Nu är världen lite upp och ner. Csn har inte varit till hjälp utan jag kommer inte kunna börja skolan. Haft några dagar på mig att acceptera det och utan guldkant så gör det mig ledsen och besviken. För det var vad jag ville. Så nu mitt i kaoset bokade jag en flygbiljett till sverige och jag vet inte alls hur framtiden ser ut. Har ett jobbmöte tisdagen därpå med företaget som ska ta över Halmstad7dagar och efter det vet jag inte vart jag ska bo, vad jag ska göra eller något däremellan. Så ja - kaos. Idag kör vi matmarknad soligt dublin. Hörs snart finisar.

Goodmornin' Wednesday

2015-09-23 / 09:05:28 / Foto: Miljö
 
Återigen en tidig morgon i väntan på csn. Fick åtminstone sällskap av en ganska så fin soluppgång i köksmörkret.

Autumn in blue

2015-09-22 / 15:53:01 / Outfits

Ja, det där med csn

2015-09-22 / 08:51:00 / Tankar & Funderingar
 
Nej, jag kunde inte stanna borta. Ni är som en liten dagbok och när världen virlvlar kring är den väldigt skön att luta sig tillbaka mot för stöd och nedklottring av de där alldeles för många tankarna.
 
Så ja, det där med csn. De är alldeles, alldeles, alldeles omöjliga att ha att göra med. För det första checkade jag i våras så att min skola fanns i systemet för rätt till studiestöd, positivt svar där. Så här tänkte jag att livet var frid och fröjd när jag den 25e augusti skickade in min ansökan med mer än en månad kvar av tid. På grund av deras förfärliga väntetider väntade, väntade och väntade jag. Sedan, 20 dagar senare dimper ett meddelande ner i min inkorg. Min skola är inte berättigad för csn. Passande, här har jag väntat i tre veckor på något jag redan fått godkänt. Så nej. Så enkelt ska det inte vara. 

Jag ringer upp, ledsen och arg för tiden börjar rinna ut. Det är nu två veckor till skolan börjar. Deras svar är att det tar tre veckor till. Tre veckor för att kolla om skolan är behörig. Jag förklarar oerhört frustrerad att jag inte har de dagarna och efter det andra samtalet och trejdje vidarekopplingen får jag en kvinna som säger att hon ska göra allt hon kan för att hjälpa då det var dem som satt mig i denna situationen med sin felaktiga information. Så ja, antar att stenen lyftes från mitt bröst. Fast som jag sa tidigare, så enkelt ska det inte vara. 

Jag väntar ytterligare fem-sex dagar. Och så, i lördags(ja, vem skickar egentligen ut sådant på lördagar när de inte kan konfronteras för svar förrän måndagen därpå?)  fick jag ett brev i inkorgen. Skolan var inte godkänd på punkterna. Utbildningen räknades som gymnasial. Vilket de sa utan grunder på fick jag reda på sen, det var deras eget beslut efter jämförelse med det svenska skolsystemet, vilket låter som ett vettigt resonemang, eller?

Därefter bad de mig(!) att framföra bevis på att utbildningen skulle klara de punkter de gick utefter. För självklart är det mitt jobb att göra deras jobb. Eller vänta nu, så var det väl inte riktigt. Åtminstone så ringer jag, återigen frustrerad och ledsen då jag som sagt hade fått ett godkänt flera månader tidigare. Skickas från telefon till telefon. Ber att få prata med någon som kan hjälpa mig. Väntar en halvtimme i telefonkö för att hamna i telefon med någon som kan lite om saken men trots det, inte kan hjälpa mig. Precis den sortens person jag bad om att få tala med en halvtimme tidigare.

Vi kommer fram till att jag ska kontakta skolan för att få dem att skynda på processen att svara på csns mejl, för uppenbarligen är det svårt för dem vars jobb det är att hjälpa mig. Detta misslyckas tyvärr då skolan har väldigt mycket för sig då de är mitt i ansökningsprocessen. De har inte tid att leta reda på ett mejl och svara inom någon timme, vilket är den tiden jag har. Csn hade inte alls fått försprånget fyra veckor, vilket ändå lett till att det var jag som satt där och desperat försökte göra deras jobb. 

Efter ytterligare två samtal(detta var då igår) utspridda över dagen kommer vi fram till att min handläggare(som jag då inte visste vem det var än, antar att sådant inte är viktigt för studenten att veta), är på möte från morgon till stängning. Och självklart kan inte en enda människa på hela csn göra hennes jobb, för det var vad alla säkert fyra personer jag pratade med under den tiden sa. Att de inte kunde hjälpa mig. Att det var Malins jobb. Att jag snällt får vänta trots det akuta ärendet. 

Så ja, här sitter jag nu. Klockan är kvart i åtta i Dublin. Gick upp halv sju för att ringa csn som öppnade en halvtimme senare. Det ända svaret jag får, återigen, är att min handläggare inte är där. Att ingen vet vart min handläggare är och att ingen annan kan hjälpa mig. Att jag får ringa tillbaka senare. Helt underbart. Detta kallar jag kundservice.

Dagsläget:

2015-09-21 / 13:04:21 / Min vardag
 
Jo, nu är det såhär att livet är lite rörigt och lite sisådär i obalans. Älskar att blogga men jag tror att jag får ställa skrivandet på is tills stormen är över. Förhoppningsvis är jag tillbaka och på G om en vecka. Håller tummarna för att allt löser sig och att allt rullar på redan till helgen. Hoppas att ni får det fint så länge och ha en helgrym vecka!

Standardfrukosten på damestreet

2015-09-19 / 11:52:36 / Frukost
Knäcke med kalkon / Frukt med yoghurt, topping, chiafrön och kanel / Kaffe
 
Lördag(!). Äntligen foodmarket och det blir att köpa hem massvis med mumsiga grönsaker och bröd. Tänk att ha sådan lyx femhundra meter hemifrån. Nu ska jag hoppa in i duschen så att jag är reda för dagen. Ha en superfin lördag allesammans!

Rostrött och plantgrönt

2015-09-18 / 15:09:51 / Outfits
 
Dagens klädval i brist på rena byxor, dricker kaffe i väntan på mer kaffe. Blir fika med Camilla från HP om en timme eller så, känns faktiskt riktigt kul att få komma ut lite och träffa människor. Ikväll väntar kulturkväll i Dublin och den spenderas på skolan med utställare och vernissage. Helt okej fredag vill säga! 

Fina torsdag

2015-09-17 / 22:00:10 / Min vardag
 
Intervju - check. Nu tänker jag bädda sängen, fira att dagen varit förbannat fin och vänta på att Theo kommer hem och gör mig sällskap. Tänkte slänga ihop en chiapudding medan jag ändå står i köket också. Lite lyxfrukost en fredag som imorgon. 
 
Vet att jag är en ganska sugig uppdaterare men livet får lov att ta lite plats det med just nu. Hoppas att ni är okej och att livet är rätt fint för er med. Ha en superskön torsdagskväll och en mysig fredagsmorgon. Sov gott! 

Forever 21

2015-09-17 / 17:45:26 / Shopping
 
Min nya lilla fina i garderoben. Håller just nu på att förbereda inför intervjun som väntar efter skolans informationskväll som startar om 45 minuter. Tänkte slänga lillkameran över axeln och förhoppningsvis klicka av lite under kvällen. Hoppas att ni har en fin eftermiddag, snart är det fredag!

Hallå där ute

2015-09-17 / 12:56:23 / Min vardag
 
Godmorgon(förmiddag/lunch/sent/). Skickat in och fått min recension publicerad på crankitup, nästa steg är en testintervju som jag skyparihop ikväll tillsammans med Arkaid. Här kan ni läsa min recension, eller här, eller här. Nu är det lunch som gäller och sen tänkte jag köra belöningsshopping och ikväll är det informationskväll på skolan. Gogogo!

First time: Chiapudding

2015-09-16 / 11:49:15 / Frukost
 
Bestämde mig för att testa på den där omtalade chiapuddingen. Kan ju säga att det är något som kommer göras om här hemma, är ju inte bara supernyttigt utan går att toppa med vad som helst. Nu är det dags att hoppa in duschen för att sedan fortsätta på recensionsskrivandet. Vädret är för en gångsskulle fint här borta så troligen blir det en liten promenad innan lunch. Onsdagsmys alltså!

Some stripes

2015-09-15 / 21:49:27 / Min vardag
 
Hejdär supersega tisdag, längesen. Haft en lite halvknasig dag och inte rikigt haft peppen uppe att göra annat än småäta och titta serier. Fick tillslut mig själv att traska över till grannpuben och ta en öl medan jag lysnnade igenom albumet jag ska provrecensera för en musiktidning. Nu är den lilla energin utömd och jag återgår till te och netflix. Segaste dagen på länge. Hoppas att er dag varit lite mer produktiv, kram och godnatt. På återseende under en förhoppningsvis positivare onsdag.

Latest snapshots: Dublin

2015-09-15 / 14:00:00 / Inspiration
Första månaden från instagram: soleilsillyfaced
 
Godmorgon där på andra sidan havet. Klockan är lite mer än jag önskat men kaffet är snart uppdrucket och dagens arbete rullar i hörlurarna. Idag gäller seconhandrunda, albumsrecensionsskrivning, städning och fotobokningar innan dagen är till ända.

Har haft csnångest hela morgonen och suttit med örat mot mobiltelefonen för att försöka på ordning på deras krångel. Håller tummarna för att allt löser sig. Tänkte försöka vända på mitt humör och ge er en liten fototutorial på hur jag gjorde mitt lockiga hår. Hörs sen, ha det fint!

Todays tip: Longlasting lipstick

2015-09-14 / 20:25:00 / Skönhet
 
1. Foundation + puder på läpparna
 
 
2. Läppenna
 
 
3. Läppstift
 
 
4. Puder på läpparna
 
 
5-7. Läppstift -> Puder -> Läppstift
 
 
8. Avsluta med lite läppglans efter behov
 
 

Datenight

2015-09-14 / 18:30:27 / Min vardag
 
Datenight strax och har snurrat om till klackar och klänning. Nu blir det resturang och måndagsmys. Hörs sen(troligen imorgon..) finisar!

Little bird in blue

2015-09-14 / 16:44:00 / Outfits
Croptop - River Island / Kimono - H&M / Jeans - Lee

Målarhörnan

2015-09-14 / 16:02:35 / Kreativt
 
Penslar köpta, lunch uppäten, kaffe bryggt, nu - golvläge. Säger inte att jag har mängder med målartalang, det är bara något som får tiden att flyga och magkänslan i balans. En timme på golvet gör allting okej. Att det är galet mysigt är bara ett plus. 

Måndagsmood

2015-09-14 / 12:14:36 / Min vardag
 
Körde grön smoothie- och äggfrukost för att starta den nya veckan rätt. Ikväll är datenight och jag tänkte lägga mig på mattan i en timme eller två med en kopp te för att pressa ut lite kreativitet med färgpennan innan det är dags att göra dagens ärenden i höstregnet. Ha en superfin måndag nu ♥

Kvällshandling

2015-09-13 / 20:54:10 / Foto: Miljö
 
Ligger på golvet och bokar in fotograferingar, dricker vatten, jobbar på mitt matkoma och funderar på hur jag ska spendera resten av kvällen. Hoppas att ni har en fin kväll ni med fullproppad med söndagsmys(vilket helklart är underskattat, strunta i fredagsmys - det är söndagar som gäller).

Birdlegg från arkivet

2015-09-13 / 17:36:51 / Fotomaterial/arbete

Four favorites

2015-09-13 / 16:16:00 / Skönhet
Löv - Kicks / Ringar - Claire's / Övriga - Egengjorda

Rågbrödslyx

2015-09-13 / 15:13:49 / Mat & Recept
Rågbröd med salami, ost, spenat, tomat och pesto
 
Ni anar inte hur kämpigt det var att få tag i rågbröd här, det var världens tur att vi sprang in i brödståndet påväg från matmarkanden. Bestämde mig för att göra lyxlunch a la espressohousestyle. Så värt!

Godmorgon eller så

2015-09-13 / 10:48:02 / Min vardag
 
Något inte så tidig morgon som jag hoppats men trots det känns allt okej. Dricker kaffe, fixar viktiga prioriteter och tänker att det inte är någon fara att jag hade för lite pulver med för mycket vatten i morgonens bryggning. Kollar flygturer för en stund i sverige, en flaska vin med vännen, katthår på kläderna och en lugn middag med pappa. Drömmer lite och önskar att skolan börjar två veckor tidigare. Kanske dags att äta frukost nu.

Simplicity

2015-09-12 / 16:04:00 / Outfits

Hot food from our farm

2015-09-12 / 15:02:00 / Foto: Miljö
 
Precis sprungit runt på marknader lite varstans och släpat med mig kameran som daily vlog till senare, vet inte vad som står på schemat för nu. Kanske en tur till ner till marknaden för att köpa något mums. Bara tre minuter nedför gatan. Lite smålyxigt. 

From temple bar

2015-09-12 / 12:30:22 / Min vardag
 
Vandrar för tillfället runt på Temple Bars foodmarket, köpt med oss lite grönkål och ekologisk paprika. Som jag säkert grönkål. Förresten, godmorgon på er! 

First four weeks

2015-09-11 / 16:32:40 / Videos

Friday fun

2015-09-11 / 16:00:53 / Outfits
Strumpor - H&M / Klänning - H&M

Gomorgon helg

2015-09-11 / 09:43:00 / Min vardag
 
Började min morgon som ovan(efter ett berg av disk) och njöt av mitt kaffe i ett nystädat kök. Det är något meditativt i att sitta på fönsterbrädan helt sömnig, lugn, med en kaffe i handen och titta ut över alla människor som är på väg någonstans. Det känns så levande. 

Nu är det frukostdags och sen tänkte jag klippa klart filmen åt er. Godmorgon fina fredag, och läsare för den delen. 

Freeze

2015-09-10 / 19:34:39 / Min vardag
 
Hejdär, sitter och klipper favorit-video, bjuder på några fina freezebilder. Ikväll bli det halloumiburgisar och ett(...några) avsnitt narco. Rekomenderar er som ser netflix att kika in den, galet underhållande. Men nu kallar stekpannan!

Todays facelook

2015-09-10 / 15:39:41 / Outfits
 
AH, älskar mina små lockar, lär säkert säkert hålla i ungefär tio minuter till tills jag kommer utanför dörren, men det är okej. Ska ut och hitta mig något gott grönt té och sen möta upp theo för bageriletande då vi från idag står utan rågbröd(vilket är galet omöjligt att hitta i dublin). Hörs sen finisar!

Mina sociala medier

2015-09-10 / 13:32:00 / Min vardag
 
Youtube: Sillyfaced

Ape Kaos

2015-09-10 / 10:37:00 / Foto: Djur
Dublin Zoo

Coffee time

2015-09-10 / 09:07:00 / Min vardag
 
Tänkte starta min morgon med en powerwalk (jäklar vad jag saknar att jogga dock) efter en kopp kaffe och sen blir det att tvätta och göra sig redo för ännu en torsdag. Fyra veckor har nu passaret sedan jag vinkade adjö på flygplatsen och jag satte min fot i lägenheten. Än så länge ångrar jag inte mitt beslut och kan knappt vänta tills utbildningen börjar. Och ja, godmorgon får jag väl säga.

Todays love

2015-09-09 / 21:29:27 / Min vardag
Vegobullar, zucchini och potatis i ugn / B&J 
 
Äh, avslutar min dag precis som jag borde. Nu blir det att krypa ner under täcket, slå igång netflix och äta sig sådär alldeled för mätt och köra bästa kvällsmyset. Ha det fint!

- Dublin Zoo -

2015-09-09 / 17:20:00 / Videos

Kitchen window

2015-09-09 / 14:52:00 / Min vardag
Tröja - Monki
 
Kör enkelheten själv i outfitväg och har långklänning med en långärmad. Är just nu iväg och handlar innan det är dags för att ta tag i dagens tråkigheter. Kanske ska lägga mig på mattan med pensel i hand. Hörs sen finisar!

Dublin Zoo

2015-09-09 / 13:06:33 / Foto: Djur

Good Mornin' Wednesday

2015-09-09 / 11:41:49 / Frukost
 
Har har ni min c-vitaminsberikade, koffeinbombsfrukost, känns som en fin dag idag. Väntar samtal från saknade pappa, tänkte slå fina vännen en signal och eftersom vädret gått i botten återigen känns det som en inne-och-mysa-dag. Två veckor och fem dagar till skolan börjar på ett ungefär, må dagarna gå fort. Ha en fin förmiddag!

Phoenix Park

2015-09-08 / 22:28:14 / Min vardag
 
Och med detta säger jag godnatt. Lagom trött efter en lagomt lång dag. Om ni har några önskemål på videos så är jag mer än glad i att uppfylla, hoppas att ni haft en fin tisdag och får en helmysig kväll.

My Everyday Makeup Routine

2015-09-08 / 21:30:29 / Skönhet

Day @ the zoo

2015-09-08 / 18:01:00 / Min vardag
 
Fyra snabbisar innan jag börjar klippa film och redigera de mängder fotografier jag lyckats knäppa av idag. Blir även en liten follow-me-around på parken i solen. Vet inte om jag har någon form av solsting efter alla veckor utav moln, vädret har inte varit såhär fint sedan vi lämnade sverige. Tackar och bockar för turen vi hade under timmarna i parken. Bilder kommer upp så fort de är redigerade. Hoppas att ni haft en fin tisdag allesammans!

Put the lipstick on

2015-09-08 / 12:32:33 / Min vardag
 
Filmat my-daily-routine och ska nu slänga i mig lunch innan vi promenerar bort till zoot för en eftermiddag med sol och djurmys. Har självklart kameran i högsta hugg. Ha en härlig dag finisar!

Måndagmoment

2015-09-07 / 16:27:56 / Min vardag
 
 
Trallat runt i stan, köpt nödvändigheter och nu är det äntligen(!) kaffepaus. Tänkte ge mig på att testa mina nya färger och om några timmar blir det ovanstående comedycrunch i baren bredvid lägenheten. Hörs sen finisar!

Morgosysslor

2015-09-07 / 10:36:06 / Foto: Miljö
 
Införskaffat mig ny spegel, druckit kaffe, storstädat köket och dragit på mig en klänning dagen till ära. Ännu en måndag är här och för theo gäller skattekontoret och för mig gäller ja, vad jag jag nu känner för. Tog min söndag bloggfri men än blir ni inte av med mig. Nästa punkt på schemat - frukost.

Växtis den II

2015-09-05 / 18:51:52 / Inredning
 
Vi har nu skaffat vår första lilla skyddsling, förhoppningsvis klarar mina otroligt ogröna fingrar att ta hand om vår nyfunna plutt - Växtis den II (den första bodde hos mig i stockholm). Annars får det bli växtpappa-theo som får pyssla om honom. 

Saturdaylook

2015-09-05 / 16:29:20 / Outfits
Jeans - Lee / Skjorta + Skor - H&M

Hejdär

2015-09-05 / 14:59:00 / Min vardag
 
Äntligen färdigstädat och efter kaffet blir det secondhandtur, kanske en haul senare om jag får med mig något hem? Tänkte knäppa lite outfit i farten också, kör enkelt i blått och svart. Förresten, nya designen är uppe, hoppas att ni är lika kära som jag! 

Gårdagen

2015-09-05 / 11:56:00 / Min vardag
 
Gårdagens fredagsmys, nu blir det superfrulle och lägenhetsstäd. Tänkte kanske köra en film också om jag finner lite inspiration. Ha en superfin lördag allesammans! 

Rooftop Dress

2015-09-04 / 15:43:25 / Outfits

Sneak Peak

2015-09-04 / 15:07:28 / Min vardag
 
Slängt i mig lunch och dragit runt i staden, funderar på att hälla i mig lite kaffe och ta loppisrunda, har hur många mysiga secondhandbutiker som helst runt om lägenheten. Hela outfiten kommer senare, ha det fint! 

Vår lägenhet i Dublin

2015-09-04 / 09:07:05 / Videos
 
GOOD MORNIN' SUNSHINES! Här är den efterfrågade videon, om ni har någon mer filmidé är det bara att hojta, slänger me glädje ihop fler. Diskat hela morgonen och tittat på turisterna nedanför fönstret, nu blir det att dricka upp mitt sista kaffe och hoppa in i duschen, det är ju fredag idag, woho!

A little hint of green

2015-09-03 / 16:05:55 / Min vardag
 
Sitter hemma efter en dag med handling, och affärsspringande, så nu är vi uppbunkrade med mat till tusen. Blir väl att pausa med lite äppelpaj och kaffe, hoppas att ni har det fint ni med! 

Some applepie mornin'

2015-09-03 / 11:04:00 / Mat & Recept
 
Eller ja, detta var ju gårdagens eftermiddagsfik. Blev världens enklaste sötbomb, receptet slängs ner i slutet av inlägget, rekommenderas om man är okej med massiva mängder socker. Sitter förtillfället och häller i mig kaffe och ska strax fixa med lite fotografier inför en nygammal leverans. Kanske klipper lite lägenhetsfilm i eftermiddag också! Ha en fin förmiddag!

Äppelpaj:
4 stora Äpplen
200 g smör (+ att smöra med)
5 dl Havregryn
2 dl Socker
2 msk Sirap
Kanel
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175-200 grader.
Hacka upp äpplena och lägg dem i en smörad form.
Smält smöret och rör i havregryn och socker. 
Strö lite socker och (mycket)kanel över äppelbitarna.
Lägg över havregrynsblandningen så att den täcker så mycket som möjligt av äpplena.
Ringla sirapen över pajen. 
Sätt in lite högre upp i ugnen i 25-35 minuter.
Låt stå och stilla sig en liten stund. 
 
Servera med vanilj, glass eller grädde och njut!

Wednesday's makeup

2015-09-02 / 14:56:00 / Skönhet
Simple with a touch of lipgloss

Städkaos och äppelkaka

2015-09-02 / 13:44:28 / Min vardag
 
Hejdär allesammans, har sprungit runt och städat, handlat och fixat mig hela förmiddagen. Diskat, skurat och dammsugit. Om ungefär trekvart kommer theo tillbaka och äppelkakan står i ugnen, nu behöver jag bara mitt kaffe och sen fungerar jag igen. Tänkte filma lite rundtur till er nu när jag fick tid över. Ha en fin eftermiddag därute!

Första kvällen i September

2015-09-01 / 21:42:49 / Foto: Miljö

En oväntad resa

2015-09-01 / 19:53:58 / Videos

Videobloggis

2015-09-01 / 16:14:43 / Min vardag
 
En videoblogg senare, håller på med encoding as we speak. Blir en superbabblig video där jag pratar om dublin, flytten, skolan, jobbet och allt däremellan. Glömmer altid bort hur kul det är att sitta framför kameran och att pilla med redigering efteråt (även om det tar så galet lång tid). Videon kommer upp i eftermiddag(förhoppningsvis går mitt mobilinternet med på det). Hörs strax!

Good Morning September

2015-09-01 / 11:15:55 / Dublin Prep