Goodmonin' sunshines

2015-11-30 / 10:51:38 / Min vardag
 
Suttit hela morgonen framför Bron och bloggkoder. Precis dragit på mig träningskläderna för en långprommis i stormvindarna för att sedan avsluta med bålstyrka. Väntar ivrigt på samtal och mejl, prommis blir bästa sättet att skynda tiden, väl hemma väntar avokadolunch, helt okej start på veckan alltså. Ha en superfin måndag!

Första Advent: Makeup Tutorial

2015-11-29 / 20:24:00 / Skönhet

Sunday Grey

2015-11-29 / 19:34:00 / Outfits
 
Detta skulle ju egentligen inte bli någon märkvärdig outfit, mössa och mjukisbyxor. Men damn det är fint med grått. Jag vet vad min garderob borde fyllas med. 

Söndagslunch

2015-11-29 / 17:57:00 / Mat & Recept
Babyspenat, paprika, kidneybönor, avokado, fetaost, olivolja, kryddor och solrosfrön
 
Sitter och gör naglarna söndagsfina medan jag väntar på att lussebullarna ska bli klara. Ingen advent utan julfika, om än en sen sådan. Hur har er advent sett ut? 

Christmas Makeup

2015-11-29 / 15:20:43 / Min vardag
 
Hallå. Hoppas att allt är bra med er! Har haft världen mysigaste dag, tvättat, filmat, handlat, ätit, tränat. Bara myst runt helt enkelt. Och klockan är bara tre. Vad mer kan man önska? Ska strax klippa ihop min sminktutorial åt er och redigera lite bilder. Ha det superfint allesammans!

Throwback: Första advent 2014

2015-11-29 / 07:42:35 / Min vardag
 
I brist på annat än träningskläder och regn bjuder jag på förra årets pepparkaksbilder. Tänk att det gått tolv månader sedan dessa foton togs. 12 långa månader. Känns som en evighet. Fick både lite ont i magen och fina minnen av att bläddra igenom förra årets jul i bloggarkivet. Ska försöka hitta de där smådetaljerna idag för att trappa upp julstämningen, började dagen med kanel i kaffepulvret och ikväll blir det clementiner, julgott och filmmys hos josse. Det kommer nog bli en fin jul trots allt. 

That bad mood

2015-11-28 / 15:37:00 / Min vardag
 
Nu vill jag ju hålla i positiviteten och säga att idag varit en toppendag, att hela kvällen ska bli jättekul. Men nej. Idag är en dålig dag. En sån seg dag du inte riktigt vaknar upp ur. Vill bara dra täcket över huvudet. Men nej, antar att det blir bio först. 
 
Edit: Kändes lite bättre efter en kopp kaffe, ska strax springa bort till hemköp för gott till bion. Lite soleildejting ikväll. Antar att egentid är helt okej

Movie Makeup #hungergames

2015-11-28 / 12:47:05 / Skönhet
 
Jag skulle väl inte säga att jag satte den. Haha. Men för att köra rakt ur fantasin utan erfarenhet är jag relativt nöjd. Allting  filmades faktiskt, Kan dock säga att mina ögon inte är fan av dessa mängder smink. Men i övrigt kan ni ju gissa vad jag ska se ikväll. Glömde jag nämna att jag vann två fribiljetter?

Att ett liv kan vara värt så lite

2015-11-28 / 10:43:00 / Tankar & Funderingar
 
12e August i Halmstad7dagar (Bombonel i röd t-shirt vid matbord)
 
Det är inte mycket som syns i media som upprör mig, som får mig att vilja säga till. Säga stopp. Jag gillar inte att ge mig in i diskussioner som känns större än mig. Alldeles nyss fick jag se delar av en video på expressens sida där de visade klipp från rumänien. Från fattigdomen. Och i kommentarsfältet var människor arga. Arga för att vi inte visar upp den fattigdomen som faktiskt finns bland våra svenskar. Arga för att expressen bara visar en viss del utav rumänien. Arga för att videon är vinklad. Arga för reporterns ordval. Inte arga för att det är så människor lever. Inte arga för att världen är så orättvis. Ingen skildring kan någonsin vara rättvis. När vi letar efter fel finner vi fel. Men när förlorade vi medmänskligheten? Jag är inte bättre. Jag är ofta den som inte vill se, inte vill höra. 
 
Men det gör mig ledsen att se hur flera av oss nedvärderar deras liv, deras problem och deras kamp. Jag vet inte om det är min syster som får mig att prata nu, bara genom att vara den hon är. Ovan är artikeln jag skrev i somras, den handlar om henne och hennes blivande man. Om hennes besök i rumänien, om världen hon inte visste fanns. Historian har efter min publicering växt sig stor, nått medier långt utanför sveriges gränser. 
 
Jag vet inte vad jag vill säga med denna texten. Jag vill bara säga att jag är ledsen. Ledsen för att vi inte kan göra mer. Ledsen för att er kamp ofta dumförklaras. 
 
I höstas bodde Florins vän i deras hus i oskarström för några månaders tid. Han kallas Bombonel. I höstas återvände han till rumänien. Där bor de i en väldigt fattig by. En dag när de var på väg hem med sin häst och vagn blev de påkörda av en bil. Bombonel är just nu förlamad i nästan hela kroppen. Deras redan fattiga familj kunde betala för tre röntgenbilder innan pengarna var slut. Ingen undersökning görs, inga mediciner skrivs ut, ingen personal sätts in. Just nu har dem en vän hos Bombonel på sjukhuset som gör allt jobb en svensk sjuksköterska skulle gjort. Men ingen vet vad som är fel och ingen vet vad som ska göras härnäst. För det är inte läkarnas ansvar. Har du inga pengar har personalen inte tid att finna vad som är fel. Har du inga pengar får du ingen hjälp. Om läget inte förvärras skickas han väldigt snart hem. Förlamad. För han är ingens ansvar. Hans familj har knappt råd med mat. De tömde sin ekonomi på tre röntgenbilder utan framgång. Den glada generösa man min syster umgicks med i somras kan inte äta själv. Men ingen bryr sig om att hitta felet. Det gör mig ledsen. Det gör mig ledsen att en mans liv kan vara värt så lite. 

Regn och ryska nyhetsprogram

2015-11-27 / 13:53:29 / Min vardag
Regn, regn, regn. Äkta novemberväder. Tröstar mig med kaffe och den analkande turen till stan för uthämtning av biobiljetter. Har en syster i telefon stup ikvarten efter allt som skett. Troligen har ni inte missat Josefin och Florin i nyhetsflödet, flerbarnsmamman som blev kär i en tiggare från rumänien. På schemat för dem står just nu svtdokumentär och rysk nyhetstv. Tänk vad jag startade med min artikel i somras. Världen är lite galen trots allt.

New in; purple/blue

2015-11-25 / 20:10:00 / Shopping
Skjorta - H&M / Underkläder - Cubus
 
Har gett mig själv som måste att göra fem helt olika outfits av min skjorta innan den femte för att den ska vara värd pengarna. Men visst är mönstret undrebart, är helt nerkärad. 

Thursdaylook

2015-11-25 / 18:01:00 / Outfits

Todays Greens / Interviews

2015-11-25 / 16:38:00 / Min vardag
 
Så, då var stadsrundan avklarad och jag har äntligen fått mitt efterlängtade kaffe. Blev en lyckad(tror jag) arbetsintervju och om jag inte var peppad tidigare så är jag det nu. Efter jobbintervjun blev det vidare till en tidningsintervju med Niklas Musco inför hans julkonsert i Halmstad. Lite trött efter inresa från Stockholm försov han sig och öppnade nyvaket dörren iklädd kalsonger. Men intervjun sattes fint trots allt och morgonfrillan fick bli dagens fotofrisyr. Efteråt lyckades jag även få med mig lite fina saker från stan och tog en snabb lunch med fina syster, alltid välkommet. Nu kör vi bildredigering och koffein - ha det fint!

Those red lips

2015-11-25 / 07:39:00 / Min vardag
 
Godmorgon! Detta kanske inte var den allra charmigaste bilden på mig men det var allt som hanns med innan jag fick rusa ut genom dörren. Förtillfället rullar jag mot Halmstad och en väntande arbetsintervju. Håller alla tummar och tår då jobbet låter galet roligt. Men i alla fall - ha en jättefin onsdag! 

Hästpromenad i byn

2015-11-24 / 16:57:00 / Foto: Djur
 

Todays facelook:

2015-11-24 / 15:51:09 / Outfits
 
Äntligen hemma i lägenheten. Galet ruggväder ute. Ringt lite viktiga samtal, planerat, bryggt kaffe. Det är knasigt hur man fortfarande efter så många år blir småpirrig av viktiga samtal. Borde inte jag vara van vi dem vid detta laget? Aja, intervju inbokad inför imorgon och stansnurrning med bästa vännen planerad efteråt. Blir alltså en heldag i halmstad. Känns fint med fulla dagar, då uppskattas helgen lite extra.

Mobilblogg #bussen

2015-11-24 / 10:09:17 / Min vardag
 
Blev oväntat stressigt till bussen så här är en härlig mobiluppdatering. Ska inom bibblan, kika runt i lite affärer och kanske kila inom min gamla skola för lite hederlig studiofotografering. Försöker bota mitt halvdåligt humör med lite mysigheter och förhoppningsvis lyckas jag. Ha det fint i regnet allesammans! 

En gyllene morgon

2015-11-23 / 11:00:02 / Foto: Miljö
Eller ja, förutom att jag troligen kommer behöva boka in nya tider hos sjukgymnasten. Mitt nya motto är att varför vara smärtfri när du kan ha ont någonstans. Släpade åtminstone upp mig själv i skogen bakom kyrkan och tog mig hela vägen upp till topp, galet fin utsikt, helt klart värt kampen uppför backen. Men nu blir det duschen innan dagen drar igång, ha en fin start på veckan allesammans!

Soleils Jobbguide - Skriv ditt cv

2015-11-23 / 07:41:00 / Soleils jobbguide
Inledningsvis behöver mitt cv lite uppfräshning, både informations- och designmässigt. Men ja, här är mitt lilla informationsdokument, all min erfarenhet samlad på ett enda papper. 
 
Mitt första tips är att hålla ditt cv kort, koncist och stilrent. Enkla meningar som väldigt välformulerat beskriver din jobbtitel och dina arbetsuppgifter. Sedan vad gäller referens är det viktigt att du frågar din arbetsgivare innan du publicerar namn och kontaktuppgifter. Oftast är det inga problem och de kan snarare känna sig smickrade över att du frågar just honom/henne. Ta någon som du vet är ärlig och har uppskattat din arbetsinsats. Vi vill ha glada referenser! 
 
 
Ja, vad gäller studier kan du följa samma guidelinjer. Enkelt och välformulerat. Sedan har vi kvalifikationer, eller ja, kunskaper. Helt enkelt information som kan vara relevant vid jobbsök men som inte faller under någon av de tidigare kategorierna. Kanske är du bra på något annat språk? Expert på ett adobeprogram? Certifierad Barista? 
 
Från start hade jag betygsatt mig själv med hjälp av 1-4 stjärnor efter varje kunskap(dock inte bilkörning, haha). Det tycker jag är ett bra sätt att visa självdistans och god självkänsla. Så länge du är någolunda realistisk vill säga, kanske inte är särskilt roligt att första dagen på nya jobbet sitta med en programvara som du inte kan men uttryckt dig vara expert på. Var själsäker men ärlig!
 
 
Visst hade det blivit en aning knasigt om de älskat ditt cv men sedan fått fel telefonnummer? Var tydlig och noga med dina kontaktuppgifter. Inga felstavningar eller oläsliga bokstäver, här vill du ju bli uppringd och mejlad hela dagen efter utskickade ansökningar!
 
Och sist men inte minst, mina topp tre. En liten extradel jag tyckte att mitt cv behövde, vilket egentligen inte är något du behöver addera, går lika bra att ösa in i det personliga brevet. Fast kanske ser det mindre skrytigt ut om det ligger på cvet än om alla dina framgångar trycks in i ditt insäljningsbrev? Åtminstone har jag här försökt nämna tre saker som gör mig särskilt motivarad och driven. Men du skulle även kunna skriva "Mina mål och ambitioner" eller "Mina styrkor", det är bara din fantasi som sätter stopp här!
 
-
 
Så ja, del 1 avklarad. Skriv nu ihop ett fantastiskt cv, sök järnet och ha en riktigt fin dag. Släng gärna in ett tips om det är något särskilt ni vill att jag ska prata om. Ta mina mål som en förhoppning om att inspirera och inget allvarligare än så. Nästa tips kommer om en vecka så stay tuned!

My daily dose of inspiration

2015-11-22 / 17:07:00 / Inspiration

Autumns best friend

2015-11-22 / 15:22:00 / Outfits
 
Förresten, har jag visat upp min nya fina halsduk tidigare? Måste varit världens kap på lindex rea för ynka trettio kronor. Bästa höstvännen. Har förövrigt införskaffat lite extragott inför kvällen nu och tänkte kika lite serie med en kopp kaffe innan jag hänger in mina rena kläder. Kanske dags för en höstrensning i garderoben också? 

Kvällsmums

2015-11-21 / 19:56:00 / Mat & Recept
/ Ekologisk fullkornsspaghetti /
/ Tomatkross, zucchini, vitlök, morötter, ekologisk grönsaksbuljong, sambaloelek,
cayennepeppar, svartpeppar, gurkmeja, paprikapulver och örtsalt /

Välkomnar en ny kategori till världen

2015-11-21 / 18:30:00 / Soleils jobbguide
 
Fick en efterfrågan från en läsare om dela med mig av lite jobbtips så tänkte att varför inte starta en hel kategori fylld med min expertis(/tur).

Är verkligen inget proffs och gissar på att det tyvärr handlar mycket om tur och rätt kontakter i arbetsvärlden. Men tänkte att jag åtminstone skulle ge detta ett försök, för kanske finns där några guldkorn i  mina tips trots allt. Varje måndag från och med nu kommer det en ny del i min jobbguide. Ta det med en nypa salt, jag kommer inte med en mirakelkur utan endast med ett hopp om att inspirera åtminstone någon att ta ett steg eller två i rätt riktning. Om ni har några önskemål på vad jag ska ta upp välkomnar jag helklart förslag!

Två generationer

2015-11-20 / 17:27:29 / Porträtt
Höstfotografering i norrekattspark

To light up the dark

2015-11-20 / 15:40:11 / Inspiration
Har blivit en eftermiddagsbloggare. Åtminstone spenderat hela dagen åt höstpromenad, bloggdesign, ukuleleövning småpyssel här hemma. Tog även en sovmorgon för första gången sedan jag vet inte när. Alltså ännu en mysdag fast denna gång något mer produktiv. Tänkte pussla ihop lite roliga inlägg också. Hoppas att ni har en fin fredag!

My new darlings

2015-11-19 / 19:55:16 / Shopping
Vagabond model Anna - from Bootz

Give me love like never before

2015-11-19 / 16:02:35 / Min vardag
 
Dricker lite hastigt i mig mitt kaffe så att jag får skynda bort till konsum i regnet. Är pakethämtning på G. Idag har varit en enda lång paus. Har legat i sängen, spelat ukulele, druckit kaffe, saknadspratat med theo och struntat helt i allt jag skulle göra. Vilket egentligen inte är särskilt smart. Men antar att sådana dagar får segla förbi de med, ibland finns inte alltid orken där. Vilket är okej.

Lazydress

2015-11-18 / 16:36:24 / Outfits
 
Skjutsen dök upp lite tidigare än väntat så bloggen fick hållas. Har åtminstone vart en vända på stan för att dricka kaffe med en saknad vän och det slutade med att timmarna försvann lite väl fort. Nu är det bussen hem som gäller för att sedan ta tag i ett uppskjutet arbete. Hoppas att ni också har en fin dag där ute! 

I kvällens mörker

2015-11-17 / 17:02:02 / Min vardag
 
Rullar återigen mot staden, börjar inte snart alla mina inlägg så? Är åtminstone på väg till ett jobb lite längre iväg och tänkte checka av skotestning innan beställning när jag ändå är ute. Långtisdag på g, med en banan som enda sällskap. Ha en fin kväll allesammans! 

That perfect portrait

2015-11-17 / 13:06:52 / Foto: Djur
Mr Walter
 
Hallå igen, sen uppdatering. Lattisdag på gång. Borde egentligen städat, gjort klart söndagens jobb, fixat mig och käkat lunch. Men nej. Här sitter jag halvt påklädd. Antar att det fungerar det med. Hoppas att ni får en fin tisdag!

Höststickat

2015-11-16 / 10:14:50 / Min vardag
 
Sitter här och ska strax ta mitt pickochpack för en tur till stan. Planerar lite kik i affärer, jobb på biblioteket och togokaffe. En måndag fylld med det jag vill och inte det jag måste. Känns fint. Ha en mysig förmiddag!

En trött liten

2015-11-15 / 21:20:11 / Min vardag
 
Efter en galet lång söndag är jag inte den enda trötta i lägenheten. Fick världens finaste sällskap framför tvn i någon timme tillsammans med en skål nötter och tända ljus. Känns som ett skönt avslut på min söndag, är redo för nya äventyr imorgon. Sov gott allesammans!

På poledance

2015-11-15 / 15:25:30 / Fotomaterial/arbete
 
...eller ja, och fotograferar. Blev starkt imponerad av de duktiga tjejerna och kan säga att det rycker i fingrarna av lust att testa. Är tyvärr osäker på om ryggen skulle hänga med. Dagens jobb är åtminstone avklarat och nu är det bara lite textklippning, fotoredigering och hemmafix kvar. Snart är helgen slut och vi kan ladda om inför nästa vecka!

Sammanfattat med fyra

2015-11-14 / 15:25:00 / Foto: Miljö
 
Här har ni hela min förmiddag. Trots känningar i ryggen och halvbra lunch känns det som en riktigt fin lördag. Två galet energigivande jobb avklarade, lyxfika och nu kaffe för att sedan avsluta kvällen med en fin vän och ekologisk cider. Hoppas att ni också har en fin start på helgen!

Saturdaymornin'

2015-11-14 / 08:18:55 / Min vardag
 
Denna urusla bloggningen behöver det göras något åt, men kanske inte riktigt precis nu. Är förtillfället på väg mot Halmstad för porträttfotografering och tidningsintervju, tidigt lördagjobb här.  Förresten - godmorgon! 

Min hörna

2015-11-13 / 09:55:35 / Min vardag
 
Nu blir det att lägga in en hårinpackning, städa och placera mig vid skrivbordet. Klappar mig själv på axeln efter att ha skickat in jobbet innan frukost och gett mig själv en helt tom dag. Eller ja. Fri att fylla. Känns som en fin fredag innan en fullplanerad lördag. Hoppas att ni får en helmysig morgon!

Fullrullstorsdag

2015-11-12 / 10:44:21 / Frukost

Late Night Wrap

2015-11-11 / 22:06:04 / Mat & Recept
 
....eller ja, taco kanske det heter. Åtminstone förbannat gott. Nu återgår jag till lite serie innan sovdags inför ännu en jobbdag. Varit en ganska fin onsdag trots allt. Sov gott allesammans!

Todays Outfit or Something / Krönikor

2015-11-11 / 16:13:05 / Min vardag
 
Hann endast gå klädd såhär i tio minuter men under denna lilla tid hann det tas alldeles förmånga selfies med lilla storasystern. Har förtillfället bakdelen placerad i bibliotekets fotölj och ska strax ta min lilla dator lóch leta upp någon rolig bok innan bussen vidare till mitt sista stop avgår. Eller ja. Sista stoppet innan bussen hem.

Idag publicerades förövrigt min andra krönika i tidningen, slänger upp din på bloggen i veckan. Förresten, tycker ni att jag ska börja skriva krönikor aktivt på bloggen? Släng iväg en kommentar och låt mig veta!

Solskenspussar

2015-11-11 / 15:43:00 / Foto: Djur
 

200 mil utanför halmstad

2015-11-11 / 10:37:00 / Fotomaterial/arbete
 
Här är krönikan jag skrev för tidningen innan jag flyttade tillbaka till sverigre. Kan inte ens läsa den efter allt som hänt. Önskar mer än något att jag hade kunnat stanna. 
 

Alla vill vi ha vårt äventyr, packa en väska och köpa en flygbiljett utan retur. Din dröm kanske sträcker sig till Stockholm, ett grannland eller kanske hela vägen runt jorden. Ett äventyr där du kliver ut ur trygghetszonen för att göra något nytt och spännande.

Den 12 Augusti tog jag och min pojkvän Theo det där steget ut ur Sverige. Vi flög hela vägen till Irland, eller ja, Dublin för att vara exakt. Vi lämnade familj, vänner, hus, jobb och allt som kallades vanligt. Lite illamående och svimfärdiga, men även otroligt spända och förväntansfulla, klev vi in i vår lägenhet på andra sidan havet den där dagen för två månader sedan. Vi byggde upp en vardag ur något som för oss var tomt och främmande, vilket är det bästa val jag någonsin gjort. Men jag säger inte att resan har varit enkel. Lite kämparglöd har allt behövts.

För att kunna flytta utomlands krävs antingen en lång tid av förberedelser eller en förmåga att hålla huvudet kallt när listan på beslut och blanketer växer sig lång. Theo och jag valde att förbereda oss. Men jag tvivlar inte på att du skulle kunna köpa en sistaminuten-biljett idag och ändå klara dig riktigt bra på plats. Allt som krävs är nämligen vilja och målet att lyckas.

När du väl har landat och parkerat väskorna i hallen är det viktigt att andas ut, slappna av och känna efter. Klappa dig själv på axeln. Det tar ett dygn innan lägenheten slutar kännas främmande, en vecka innan du omedvetet valt vilken mataffär som är bäst, en månad innan du slutar köpa saker som du inser att du saknar och 60 dagar innan utrymmet mellan väggarna börjar kännas som ett hem.

När det är dags att köpa din tredje flaska diskmedel har ditt nya liv blivit vardag och vägen du kämpat dig fram på ser inte längre lika skrämmande ut i bakspegeln. Som en klok vän sa till mig. Ät den stora fula grodan först, för när den väl är svald ter sig alla andra grodor snälla och söta. Ta dina mål med en nypa socker i stället för salt för ingenting i livet är lätt, men oavsett storlek är en dröm värd att kämpa för.

Under de  två månader som gått har jag utmanat sidor av mig jag inte tidigare mött. Jag har skrivit under papper tills pennorna tagit slut, köat i år hos otaliga myndigheter och växt flera meter som person. Självklart finns här fortfarande en längtan efter läsning i stadsbibliotekets mjuka fåtöljer och friska joggingturer längsmed Gallbergets många spår. Men enligt mig är livet för kort för att inte då och då fyllas med äventyr. För oavsett vart jag ska och vart jag varit välkomnar min kära hemstad alltid hem mig med öppna armar.


Busy Wednesday

2015-11-11 / 08:50:50 / Min vardag
 
Fick lite för bråttom imorse och fick slänga ihop dagens packning. Har världens mest sprängfyllda schema idag och ska i princip bara ta buss från ställe till ställe. Han åtminstone slänga på mig både kamera och dator. Hoppas att ni får en fin dag och så hörs vi i pauserna! 

Hattrams

2015-11-10 / 16:39:03 / Min vardag
 
Försökte mig på att ta headerfotografier utomhus, minst sagt en dålig idé då jag nästintill blåste omkull. Resulterade i fulfjantiga bilder och lite frisk luft istället. Nu får vi se vad resten av kvällen har att komma med, troligen inte så mycket mer än sänghäng, småstorm, apelsinklyftor och doftljus. Ha det fint!

Chiapudding i vinglas

2015-11-10 / 10:35:35 / Frukost
 
Efter lätt jogging avnjöt jag nyss chiapuddingen ovan med hallon, banan och solrosfrön. Strax kör vi duschen innan tisdagens planer drar igång, planerna att göra precis vad som faller mig in. Helt okej om ni frågar mig!

My Monday Pants

2015-11-09 / 17:16:00 / Outfits

Close-ups

2015-11-09 / 15:40:05 / Foto: Djur
 
Nu tänder jag doftljus, stänger dörren och gräver ner mig i min bok. Hejdå regnet utanför. 

Måndagsäventyr

2015-11-09 / 10:44:58 / Min vardag
Sneakpeak 
 
Rullar just nu mot Halmstad och en tur på jobbet för att sedan ta mig hem till syster för en eftermiddag i skogen. Startade allt med grön frullen och en mil med fina vännen, galet skönt att vara tillbaka i spåret! 

Tvättselfies

2015-11-08 / 11:41:57 / Min vardag
 
Fyra tvättmaskiner, en krönika och en renskrivning senare. Nu planeras lunch, intervjuskrvning och en långpromenad i det fina höstvädret. Sällskapas av en underbar bok och ett helt magiskt nyinköpt doftljus från indiska. Ha det fint!
 

Fredagsjobb it is

2015-11-06 / 19:01:18 / Foto: Miljö
 
Bilder från vägen in när jag är på väg tillbaka. Strax väntar ett flertal band på scen som jag ska föreviga med min kamera. Behöver mål och struktur, känner hur jag försvinner när dagarna går utan en plan att följa. Håller ihop mig med kaffe och delfokus. Men nu, nu jäklar är det fredag! 

Favoriten

2015-11-06 / 17:08:00 / Porträtt
 

Fridayblue

2015-11-06 / 15:13:10 / Outfits
 
Kör enkla kläder, enkelt kaffe, enkla skor och enkelt smink. Första jobbet för idag avklarat och på schemat står kvällskonsert och hemmafix. Tänker tvinga mig ner på pallen för med penna i hand. Även om jag inte får något ur mig. Nejdu Soleil, nu är det slut på syndtyckandet. 

Flashback Friday; Wedding in b/w

2015-11-06 / 07:58:19 / Fotoprojekt
 
Lite somrig bröllopsinspiration såhär i höstmörkret. Kan säga att det behövs under alla gråa, regninga timmar som rullat förbi. Försöker finna lite motivation till allt kreativt jag har i tanke men inte fastnar på papper eller i sökare. Det är som att fukten utanför sipprar in under huden och kyler hela vägen rakt igenom. Men idag står åtminstone jobb på schemat, både intervju och konsertvimmel. Så nu värmer jag kroppen med kaffe och blundar mig till en varm lyckodag. Fungerar väl lite sisådär.

Dagens kvällsmat

2015-11-04 / 22:18:13 / Min vardag
 
Fick köra en fuskiskväll med glass till kvällsmat, kändes som bästa idén på länge. Slocknar när som och imorgon väntar frukostjogg och fotoleverans. Hoppas att ni haft en fin kväll, godnatt allesammans!  

För vi säger att det är okej

2015-11-04 / 14:02:00 / Min vardag
 
Jag antar att det är svårare än man förställer sig. För vi säger att det är okej. Att timmar går långsamt men veckor går fort. Men det gör dem inte. Fem dagar har gått och det är som att jag redan glömt hur det känns att få falla i sömn mellan dina armar. Jag intalar mig att det är okej, som vi sa. Men det är det inte. Jag vill titta på dåliga serier vid matbordet, äta glass i sängen och släpa våra dumma matkassar genom halva stan. Jag vill inte sakna dig i fem veckor till. För det är så mycket svårare än jag trodde det skulle vara. 
 

My mornin' in b/w

2015-11-04 / 12:35:25 / Foto: Djur

Hello Wednesday

2015-11-04 / 09:53:21 / Min vardag
 
Legat hela morgonen och rensat fotografier från gårdagen, druckit kaffe och försökt göra planer för denna ännu oplanerade onsdag. Ska försöka få iväg beställning, leta redo på veckans tidning, städa det sist, knapra tabletter, promenera till stallet och planera lite jobb. Lite lugn mitt i veckan. Hoppas att ni också får en helmysig onsdag!

Sneakpeak; Four in B/W

2015-11-03 / 18:34:05 / Porträtt
 
Ser ni drömgossen ovan? Trodde tidigare att det var jobbigt att rensa fotografier, men ingenting slår svårigheten att välja mellan bebisfotografier. Här är fyra slumpmässigt utvalda och om ni är nyfikna på färgfotografier fårni antingen vänta eller kika in på min facebooksida för smakprov. Nu ska jag bädda sängen och kurera mig själv då jag nu under eftermiddagen lyckats dra på mig en infektion och knaprar antibiotika. Heja feber och ont i njurarna!

Fotograferingsdags

2015-11-03 / 12:47:27 / Fotomaterial/arbete
 
Drog på mig bekväma kläder och sitter nu redo på bussen mot novembers första fotografering. Är även min första fotografering av denna sort, galet spänd och upprymd inför att få fånga lite magiska stunder. Nu kör vi googling av inspiration!

Breakfasttime

2015-11-03 / 10:11:15 / Frukost
Gröt, banan, havremjölk, valnötter och kanel
 
Sökt lite jobb, morgonjoggat, ätit ovanstående och ska strax hoppa in i duschen innan jag tar tag i sysslorna som ska utföras innan jag tar bussen in mot fotografering. Troligen kommer dagen vara lång och krafttestande, men känns galet kul att ha fullt schem igen. Hör sen och ha det fint!

Lax i ugn

2015-11-02 / 21:05:00 / Mat & Recept
 
Tummar upp till mig. Städat mestadels av rummet, avslutat jobbet snyggt, lagat superkvällsmat och nu tänker jag köra ansiktmask och myströja för resten av kvällen. Morgondagen rivstartar vi med jogging. Godnatt alla fina!

Arbetslook

2015-11-02 / 14:48:00 / Outfits
 
Sitter förtillfället på bussen in till stan för att göra det otroligt försenade jobbet inför onsdagens tidning. Men som alltid - bättre sent än aldrig. Väl hemma blir det att skicka in, köra en joggingrunda och städa klart. Livet fortsätter, imorgon väntar nyföddfotografering. Känns rätt fint. 

Höstvägar

2015-11-02 / 09:53:11 / Foto: Miljö
 
Godmorgon bloggen och nya veckan. Hade en omtumlande gårdag men har åtminstone en fot inne på banan igen idag. Här är några fotografier från gårdagens tripp på galgberget och kan inte annat än säga att höstlöven var vackra. Idag står jobb, förberedelser och städning på schemat. Men nu - frukost. Ha det fint!

Halloween 2015

2015-11-01 / 18:18:00 / Foto: Miljö

Fröken Mascara

2015-11-01 / 15:10:00 / Foto: Djur

Bakom kulisserna

2015-11-01 / 12:05:51 / Min vardag
 
Fotograferade nyss fina josefine till tidningen och fick även några som inte riktigt var tidningsmaterial. Temat är träning och jag ska strax mot staden för ytterligare lite foton på samma tema innan det blir att dimpa ner för redigering av text hela kvällen. Kan knappt vänta på att få in det för dagen. Lyckades även sätta två kilometer nonstop efter ett jogginguppehåll på över sex månader. Så nu jäklar är jag på banan igen!

Godmorgon

2015-11-01 / 08:33:00 / Min vardag