Recept; Laxpaj med fetaost

2014-03-09 / 13:51:00 / Mat & Recept
 
Ingredienser
 
Botten:
1 dl Vetemjöl
2 dl Dinkelmjöl
125 g Smör/Margarin
2-3 msk Vatten (kallt)
 
Fyllning:
400-500 g Laxfilé
200 g Fetaost
4 st Ägg
2.5 dl Mjölk
0.5 dl Grädde
1 tsk Salt
 
Gör såhär:
Finfördela smöret i en bunke.
Häll i de torra ingredienserna och blanda till en smulig massa.
Ha i så mycket vatten som behövs för att få till en deg.
Ställ i kylen i 30 minuter.
Ta fram en pajform och tryck ut degen jämt med dina fingrar.
Ställ ugnen på 200 grader.
Ställ in pajen i kylen i 10 minuter.
Förgrädda pajen i ugnen i 10 minuter.
Skär upp laxen i 3x3 cm stora tärningar.
Vispa äggen, mjölken, grädden och saltet lätt i en bunke tills det är genomblandat. 
Sprid ut laxen i pajformen och smula fetaosten över hela pajen.
Häll äggblandningen över laxen och krydda valfritt.
Ställ in pajen i ugnen i 30-40 minuter eller tills den börjar få fin färg.
 
Smaklig måltid!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback