Recept: Världens bästa Kanel- /Vaniljbullar

2014-11-07 / 14:32:16 /
Cirka 40 bullar
 
Ingredienser:
Deg
Kardemumma
3 dl mjölk (jag använde havremjölk)
50 g färsk jäst (den röda)
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
100 g mjukt smör
1 ägg
Cirka 11 dl vetemjöl
 
Fyllning
200 g mjukt smör
1 - 1.5 dl socker
2 msk kanel
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk Vaniljpulver
1 påse skalade och hackade Mandlar
Ägg till pensling
Valfri topping
 
Gör såhär:
Blanda mjölk(valfri temperatur), ägg, kardemumma, mjukt smör, socker och salt med jästen.
Rör i mjölet lite i taget tills degen släpper från skålen, knåda om i 10-15 minuter till.
Lägg en kökshandduk över skålen och låt jäsa i cirka 60 minuter.
Rör ihop smöret, sockret, kanelen, vaniljsockret, vaniljpulvret och mandlarna i en skål.
Sätt ugnen på 200 grader.
Mjöla ner bakytan på bordet och vält ut degen, dela sedan degen på två.
Kavla ut den ena deghalvan och bre på fyllningen.
Rulla sedan ihop degen till en "rulltårta" och skär av den på mitten.
Varje halva ska nu delas upp i 10 lika stora delar som du placerar i former eller rakt på bakplåtspappret på plåten.
Placera en handduk över plåten.
Gör nu likadant med den andra halvan av degen och resten av fyllnigen.
Låt jäsa i cirka 40 minuter.
Vispa ihop ett ägg och pensla bullarna, avsluta med valfri topping, t.ex. pärlsocker.
Ställ in i mitten av ugnen i 10-15 minuter, helt enkelt tills bullarna fått fin färg.
Gör likadant med plåt nummer två. 
 
Ät och njut!



Kommentarer
Postat av: carina

Tack för ett jätte bra recept! Jag misslyckas alltid annars men inte denna gången. Jag provade även med att lägga i Nutella emellan och det blev också bra. Dock ska man ta ett ganska tunt lager.
God Fortsättning och Gott Nytt År.
Hälsningar,
Carina

Svar: Åh, härligt att du gillade det! Lät supergott med Nutella! Detsamma! :)
Soleil Himmelvid

2014-12-27 @ 09:05:12
URL: http://marketing-asp.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback