Torka egen kokos:

2015-02-23 / 08:52:06 / Mat & Recept
 
Du behöver:
En kokosnöt
 
Gör såhär:
Gör hål i kokosnöten i två av fläckarna på toppen och töm vätskan (tips är att sila och dricka!)
Placera kokosnöten på hårt underlag och slå den i två med t.ex. en hammare
Bända ut kokosbitar med t.ex. en matkniv
Sätt ugnen på 80 - 90 grader
Skiva kokosbitarna i önskad tjocklek och sprid ut över ett bakplåtspapper på en plåt
Sätt in i ugnen och låt ugnen stå på glänt
Beroende på storlek så låt stå i 4-7 timmar (mina stod cirka 6.5, men där var vissa lite tjockare bitar)

Ät och njut på smoothien, gröten eller kakan!



Kommentarer
Postat av: Marike Ahlgren

Kan man torka kokos och frukt i rumstemperatur bara? Typ på ett galler eller något.. Undrar bara :)

Svar: Jo, jag tror att det går fint ovanpå element, insåg precis att torkskåp också borde funka alldeles utmärkt! :)
Soleil Himmelvid

2015-02-23 @ 17:03:06
URL: http://marikeahlgren.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback