Recept: Fluffiga Hamburgarbröd

2015-06-24 / 11:39:00 / Mat & Recept
+ Kikärtsburgare, stekt paprika, gurka, körsbärstomater och chilipesto
 
Du behöver:
8 dl Vetemjöl (special)
4 dl Grahamsmjöl
25 g Jäst
6 dl Vatten
1 msk Olivolja
1 msk Agavesirap
2 msk Havssalt
 
Gör såhär: 
Blanda ut jästen i lite av det ljumna vattnet och havssaltet.
Rör i resterande vatten, agave, olivolja och sedan mjölet lite i taget. 
När degen är jämnt blandad(ska vara kletig) lägg den varmt under bakduk i 1-2 timmar(ju längre desto bättre).
Mjöla bakbordet ordentligt och vält ut degen. 
Ta fram bakplåt och klä med papper.
Knåda inte degen utan forma den endast till en "limpa" och skär upp den i 6-8 skivor. 
Doppa de fuktiga skärytorna på skivorna i en blandning av mjöl och havssalt och lägg de på plåten.
Täck bullarna med bakduk och låt jäsa i ytterligare 30-45 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Hiva in bullarna i tio minuter.
Efter halva tiden ös in ett halvt glas vatten över bullarna i ugnen och stäng igen. 
Håller de från att bli torra.
 
Ät och njut med passande tillbehör!



Kommentarer
Postat av: ɑ n n i k ɑ

Mumsigt :D

Svar: Ja, så gott med egenbakat! :)
Soleil Himmelvid

2015-06-24 @ 17:54:05
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback